Shrnutí víkendu: Benfika krok od první příčky, důležitá výhra pro juniory

15. 2. 2023

Klub

3 minuty čtení

Už jen jeden zápas čeká Benfiku v rámci letošní sezony. Svěřenci hrajícího kouče Viktora Vondry zažili šestibodový víkend, když nejprve v pátek v dohrávce porazili Slaný 5:3 a následně deklasovali Českou Lípu vysoko 22:5. V tabulce tak zůstávají na první příčce, kterou budou v posledním kole hájit před svými pronásledovateli. Důležité tři body vybojovali junioři.

Benfika má za sebou nabitý víkend. Už v pátek se hrála dohrávka proti Barracudas ze Slaného. Soupeř povětšinu zápasu vsadil na defenzivní taktiku a pro sokoly bylo velmi těžké propracovat se do útoku. Nakonec se domácím podařilo utéct z nepříznivého stavu 1:2 a v konečném zúčtování z toho bylo vítězství 5:3. Dvěma góly se na obratu podílel hrající trenér Viktor Vondra. V neděli pak SKV nastoupilo proti rezervě České Lípy. Té přijeli tři posily z Jižního Města, kde hrálo áčko s Bohemians, takřka pár desítek vteřin před úvodním buly.

Ani tito hráči z A týmu však Českolipským k lepšímu výsledku nepomohli. Benfika od začátku diktovala tempo hry, přidávala branky a nakonec z toho byla rekordní výhra v letošním ročníku. Sokolové nasázeli České Lípě 22 branek a vyhoupli se zpátky do čela divize A. Jedenáctibodovým výkonem se na tom podílel lídr týmového bodování Jan Švejda, jenž se po nemoci vrátil zpátky do sestavy. Do konce sezony tak zbývá béčku už jen jeden zápas, který se v neděli uskuteční na půdě Děčína v Novém Boru. V případě výhry se sokolové stanou mistry divize A.

Velmi cenný triumf zapsali junioři, kteří porazili Náchod 7:5 a zůstávají na šesté příčce 1. ligy - skupiny B. „Ubojované tři body, do příště se musíme vyvarovat takovému množství oslabení,“ řekl po utkání trenér Marek Paštika. Junioři tak drží poslední pozici zaručující postup do play off. Teď se dvakrát střetnou s Wizards, v těchto duelech se definitivně rozhodne. Na body o víkendu nedosáhly juniorky, dorostenci jednou vyhráli a jednou prohráli. Vítězství a remízu vybojovali na domácí půdě elévové.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

Muži B:
TJ SKV - FbC Barracudas Slaný 5:3
TJ SKV - FBC Česká Lípa B 22:5

Junioři:
TJ SKV - Florbal Primátor Náchod 7:5

Juniorky:
TJ SKV - Black Angels 2:12
TJ SKV - FbŠ Bohemians 3:4

Dorostenci A:
TJ SKV - Snipers Třebíč 5:4
TJ SKV - FBC Došwich Milevsko 2:5

Dorostenci B:
TJ SKV - TJ Sokol Petrovice I. 0:9
TJ SKV - Floor Maniacs Mělník 7:8
TJ SKV - Kanonýři Kladno 5:4

Starší žákyně:
TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy 0:9
TJ SKV - TJ Sokol Nové Strašecí 3:6
TJ SKV - Rudná Panthers Praha Black 0:7

Elévové:
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov  5:8
TJ SKV - FAT PIPE Traverza Mukařov 5:1 
TJ SKV - Prague Tigers Orange 3:8 
TJ SKV - Black Angels 2013 4:4

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.