Sokolové i přes prohru s Tatranem postoupili do play off!

27. 2. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Nakonec se to povedlo! Sokolové v závěrečném utkání základní části sice nedokázali vyzrát na suverénní Tatran Střešovice a po porážce 1:11 už své bodové konto nerozšířili, díky domácí prohře České Lípy však mohou mít radost! Jejich sok v boji o postup do předkola play off totiž zůstal na 11. příčce, a tak si SKV po třech letech zase zahraje vyřazovací část.

Výjezdní utkání v Plzni se pro sokoly nevyvíjelo dobře už od začátku. Na první dvě trefy sice dokázal zareagovat Matěj Horák, jenž zužitkoval perfektní přihrávku od Jana Pinkase, jenže to bylo ze strany SKV všechno. Ve zbytku duelu už Tatran pouze navyšoval svůj náskok a Vinohradští si vylámali zuby na skvěle chytajícím Tomáši Jurcovi.

Třemi kanadskými body se na triumfu Střešovic podíleli Marek Beneš a Tomáš Hanák. V konečném zúčtování Tatran vyhrál vysoko 11:1 a zakončil základní část se stoprocentním bodovým ziskem. Stanovil tak absolutní rekord Livesport Superligy. Vinohradští po porážce zůstali na 26 bodech, což jim, jak se po domácí prohře České Lípy s Ostravou ukázalo, stačí k postupu do play off.

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře a dva góly jsme prakticky darovali soupeři kvůli našemu špatnému střídání. Díky tomu mohl Tatran uklidnit svou hru a pak už se projevila kvalita jeho hráčů, kteří nás skoro do ničeho nepustili. Můžeme být aspoň rádi, že to nebylo s nulou. Bylo jasně vidět, proč Tatran dominoval v základní části,“ ohlédl se za vysokou prohrou Miroslav Purkrábek, kouč SKV.

„Měli jsme proti sobě těžkého soupeře, který nás vyškolil z produktivity. My jsme si sice dokázali vytvořit pár šancí, ale nepovedlo se nám je proměnit. Tatranu gratuluji k rekordu a hodně štěstí do play off,“ poslal útočník Jan Pinkas sympaticky vzkaz nedělnímu soupeři. Vinohrady se po třech letech opět objeví ve vyřazovací části. V předkole play off nastoupí proti Ostravě.

V sobotu se bude hrát na hřišti soupeře, v neděli v Reiger aréně. Série se hraje na dva vítězné duely, případné rozhodující třetí utkání by se hrálo v následujícím týdnu. Všichni fanoušci jsou na tento florbalový svátek srdečně zváni do ochozů Rieger arény!

Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 11:1 (4:1, 4:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Havlas (T. Hanák), 4. Šimek (Šindelář), 14. T. Hanák (Vavroušek), 14. Mar. Čermák, 25. Havlas (Vavroušek), 28. Němeček (Mare. Beneš), 35. Kolísko (Meliš), 40. Kreysa (Mar. Čermák), 46. Meliš (Němeček), 47. Mare. Beneš (Šindelář), 60. Mare. Beneš – 12. M. Horák (Pinkas). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:2. Využití: 2:0. Diváci: 630.

Sestava SKV: Blumbergs - Jiří Procházka, Vnuk, Kellermann, Čuda, Trojáček, Jan Procházka (C) - Horák, Pinkas, Hájek - Švejda, D. Gärtner, Gregor - Pergler, Kužel, Klápa. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.