Ladies nestačily na Prague Tigers a se sezonou se loučí ve čtvrtfinále

20. 3. 2023

Muži A

2 minuty čtení

Prague Tigers byly nad síly ženského A týmu. Městský rival zvítězil nejprve v prvním utkání na domácí půdě 3:2 a postup po velkém boji stvrdil v nedělním duelu po výsledku 6:4. Ladies přesto nemusejí končit sezonu se sklopenou hlavou, ve čtvrtfinále 1. ligy předvedly srdnatý výkon.

Po první třetině Vinohrady v Nehvizdech vedly 1:0, jenže pak soupeř dvěma brankami skóre otočil. Vyrovnání přišlo v poslední minutě druhého dějství. Štěpánka Kolafová na konci oslabení utekla domácí obraně a dala na 2:2. Dramatický duel strhly hráčky Tigers na svou stranu ve 48. minutě, kdy se prosadila bývalá hráčka Chodova, Herbadentu či Startu98 Dominika Steinbachová. SKV už na její trefu odpovědět nedokázalo, a tak úvodní duel série prohrálo 2:3.

Nedělní střetnutí bylo gólovější. Vinohrady v průběhu první dvacetiminutovky prohrávaly 0:2. Pak sice náskok soupeře stáhly, ale na začátku druhé třetiny to byly opět hráčky Tigers, které si vzaly vedení zpět. Vinohrady se ovšem díky brankám Elišky Reischlové a Angeliky Bližňákové dostaly do vedení a sahaly po vyrovnání série na 1:1. Jenže ve třetí části přišel dvouminutový výpadek, během kterého hostující tým potrestal chyby ve vinohradské defenzivě a třemi góly rozhodl o postupu.

„Těžko se mi druhé utkání hodnotí vzhledem k tomu, jak to pro nás dopadlo. Myslím si, že to byl velmi nadstandartní play off zápas se vším, co k tomu patří. Nemyslím si, že jsme si zasloužili prohrát, ale soupeř chladnokrevně trestal námi nabídnuté šance. Pro náš mladý tým je to velká škola zkušeností do dalších sezon. Jsem na hráčky hrdý, jak se dneska rvaly do posledních sil. Holky, velký dík za celou sezonu, kterou jsme si všichni společně užili!“ řekl po vyřazení Ladies trenér Jan Skála.

Výsledky čtvrtfinále 1. ligy žen:

Prague Tigers Nehvizdy - TJ SKV 3:2
TJ SKV - Prague Tigers Nehvizdy 4:6

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.