Vojtěch Klápa opouští SKV

12. 5. 2023

Muži A

3 minuty čtení

Útočník Vinohrad Vojtěch Klápa se rozhodl pro změnu dresu. Po dvou a půl sezonách ve žlutočerném povedou jeho další kroky směrem na Chodov.

V uplynulé sezoně byl Vojtěch Klápa nejproduktivnějším hráčem SKV v základní části, když nasbíral 36 kanadských bodů ve 24 zápasech. V rámci play-off již jeho bodový přínos tak výrazný nebyl, přesto se jedná o produktivního a výrazného hráče. Brankově explodoval bývalý juniorský mistr světa především v podzimním zápase proti České Lípě, ve kterém nasbíral úctyhodných 6 zásahů.

K odchodu Klápy se vyjádřil také Jiří Buchta, místopředseda klubu. „Vojtu jsme loni přivedli s tím, že jsme chtěli, aby do budoucna tvořil jednu z částí osy týmu. Nabídli jsme mu opravdu velký herní prostor, který přes pár hlušších období využil. Vojtův odchod mě mrzí, počítali jsme s tím, že spolupráce bude dlouhodobá a díky výrazné roli postupně doroste nejenom v bodového hráče, ale i v lídra týmu. Jsem přesvědčený, že to pro něj v tuhle chvíli není ta nejlepší volba pro další florbalový růst. Sezona nebo dvě navíc ve vůdčí roli v SKV by mu prospěly více, ale Vojtovo rozhodnutí odejít respektuji. Pro nás je to samozřejmě v tuto chvíli ztráta, se kterou se budeme muset vypořádat a je na dalších hráčích stávajícího kádru nebo případných posilách, aby Vojtou uvolněný prostor zaplnili stejně dobře nebo lépe. Vojtovi bych tímto rád poděkoval za zápasy, body a góly v našem dresu nejen v této sezoně, ale i v těch předešlých, kdy u nás byl na hostování a věřím, že mu působení u nás dalo hodně. Přeji mu za klub v novém působišti na Chodově a další sportovní kariéře hodně štěstí,“ uzavřel Jiří Buchta.

Vojtěch Klápa odehrál v dresu Vinohrad 75 utkání s bilancí 77 kanadských bodů. Do SKV přišel nejdříve formou hostování v polovině covidové sezony 2020-2021, následně na celosezónní hostování v ročníku 2021-2022, aby nakonec do SKV přestoupil o sezonu později. Klub mu do další sportovní kariéry přeje hodně zdaru.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.