Shrnutí víkendu: Benfika na úvod padla, nedařilo se také ženám

14. 9. 2023

Muži B

2 minuty čtení

Mužská Benfika nevstoupila do nového ročníku divize úspěšně a v Kunraticích na půdě nováčka z Říčan padla 3:9. Největší příčinou porážky byly nezachycené brejky soupeře a fyzická převaha domácích. Dvě porážky si z víkendu odnášejí Ladies, které na úvod 1. ligy narazily na silné soupeře a prohrály jak s Prague Tigers, tak s Black Angels. Jediným úspěšným týmem víkendu byli muži C. Ti porazili Wizards a Kolín.

V obou případech přitom Celtics museli skóre otáčet. V úvodním zápase prohrávali rychle 0:1. Jenže ve zbytku utkání podali sokolové soustředěný výkon, postupně duel otočili a nakonec vyhráli v poklidu 5:1. Ve druhém střetnutí se Vinohradským hrubě nevyvedla první část. SKV prohrávalo 1:5 a 2:6. Od druhé třetiny však zcela přebralo veškerou iniciativu a svého soupeře přikovalo na vlastní polovinu.

Výsledkem byla skvělá otočka na 8:6, kte které přispěl hattrickem Matyáš Cvejn. „První zápasy nám vyšly výsledkově a, troufnu si říct, i herně. V týmu jsme přivítali tři nováčky z řad juniorů, kteří budou mít v sezoně příležitost ohrávat se a získavat zkušenosti s mužským florbalem. Vypomohli posily z áčka či béčka, kteří se na céčku mohou rozehrávat,“ uvedl hrající kouč C týmu Gustav Ondrejčík.

VÍKENDOVÉ VÝESLEKDY:

Ženy A:
Prague Tigers Nehvizdy - TJ SKV 7:2
Black Angels - TJ SKV 8:3

Muži B:
FBC Draci Říčany - TJ SKV 9:3

Muži C:
TJ SKV - Wizards DDM SO Praha 10 B 5:1
TJ SKV - FBC Pitbulls Kolín 8:6

Juniorka:
TJ SKV - FAT PIPE Florbal Chodov 2:19

Dorostenci:
TJ SKV - FbC Hradec Králové 10:3
TJ SKV - FbC Skuteč 6:12

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.