Radost ze hry i na nejnižší úrovni, mužské déčko dvakrát zvítězilo!

28. 10. 2023

Muži D

3 minuty čtení

K dalšímu představení nastoupila v neděli 22. října i nejposlednější, přesto však nejpohlednější, z mužských rezerv černo-žlutého baletu.

Vinohradští muži D pod dohledem krajánků v barvách pořadatelské služby Torza Sorry ASI B na radotínské palubovce nejprve sehráli duchovní silou prostoupené utkání s mužstvem SK B.U.H. Praha B. Úvod utkání byl pro všechny čtyři přítomné diváky skutečně božský, když po pouhých 85 vteřinách svítilo na tabuli skóre 2:1 ve prospěch žlutokabátníků z Královských Vinohrad. Za stavu 5:1 pro vinohradské se vedoucí mužstva Daniel Stránský rozhodl klání zdramatizovat a po sérii, kterou bychom mohli nazvat „kdyby nás nebylo devět, střídej“, během sedmi minut připustil stav 5:4. Naštěstí to není jen vinohradské déčko, kdo pod sebou umí podříznout větev, a příležitost ke zklidnění vypjaté situace ve vinohradské obraně nabídl sám soupeř v podobě přesilovky, v níž letošní zlatá akvizice mužů D s číslem 24 na zádech, David Zich, upravil skóre na finálních 6:4. Kámen, který s finálním hvizdem rozhodčího spadl vinohradskému gólmanovi Tesaříkovi ze srdce, údajně zaznamenal seismograf v Honolulu. Těžko soudit, kolik zázračných zákroků k záchraně týmu před vlastním kapitánem v rukávu ještě skrýval.

Posilnění o několik párků v rohlíku a další pevné i tekuté pochutiny vyběhli muži D na parkety, které znamenají Prahu a Středočeský kraj, ke svému druhému utkání, aby po krátké rozcvičce halu pro požární poplach opět opustili. Ani poté, co byl poplach usvědčen ze lži, však nebylo jisté, že k utkání vůbec dojde – absence soupeře SK DESPERADOS SNW B dávala příležitost myšlenkám, že poplach byl jeho promyšlenou taktikou, jak utkání v prvé řadě nikoliv přežít, ale alespoň stihnout. To se nakonec díky trpělivosti všech zúčastněných podařilo a utkání mohlo s drobným zpožděním začít. Jako by chtěla karma odčinit smolné chvilky, které vinohradskému kapitánovi nachystala v prvním utkání. Jeho poznávací znamení „střela z půlky výběhem“ hned ve druhé minutě našla svůj cíl a rozvlnila síť za bezmocným golmanem, který jen nevěřícně zíral na vzdálenost, ze které si Daniel Stránský troufl vystřelit. Upřímnou soustrast všem jeho spoluhráčům za další utkání, v nichž se bude snažit tento počin naivně napodobit. Ve zbytku utkání Vinohrady kontrolovali jeho vývoj. Dvě na sebe navazující vyloučení za stavu 2:0 pouze potvrdila oblibu vinohradských déčkařů v životě na hraně. Ti se však v závěru hokejově laděného zápasu přesto radovali z výhry 5:1.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.