Můj třetí gól? To se asi povede jednou za život

23. 1. 2024

Muži A

3 minuty čtení

SKV se dlouho proti Vítkovicím drželo. Vinohradští vedli nad velkým favoritem v průběhu zápasu 3:0, 4:3 a 6:5. Závěrečná desetiminutovka jim ale nevyšla, a tak odešli ze souboje se sedminásobným mistrem bez bodu. A to navzdory hattricku švýcarského útočníka Daniela Kellera, který se blýskl famózní trefou. Nejproduktivnější hráč a zároveň nejlepší střelec SKV se po zápase podělil o své dojmy.

Sokolové vstoupili do zápasu skvěle. Na začátku osmé minuty vedli 3:0. Vítkovice pak sice zapnuly, ale ještě dvakrát se domácím podařilo vrátit se do vedení. V polovině třetí části svítil na časomíře vyrovnaný stav 7:7. Posledních sedm minut ovšem žlutučerným nevyšlo. „Nakonec to byly dle mého zkušenosti, které nám v závěru chyběly. Vyrobili jsme několik zbytečných chyb a Vítkovice toho dokázaly chladnokrevně využít. Také měli na své straně o něco větší kvalitu, zvláště poté, co ve třetí třetině stáhli hru na dvě pětky,“ hledal příčiny nepovedeného konce utkání Daniel Keller.

Vítkovice daly během sedmi minut čtyři góly, z toho třikrát se prosadil Adam Šmíd a bylo hotovo. „V závěru už byl ve hře mezi oběma týmy znatelný rozdíl. Ale pořád si stojím za tím, že můžeme být hrdí na to, že jsme divákům mohli nabídnout přes padesát minut trvající atraktivní podívanou. To by nám mělo dodat hodně sebevědomí do dalších zápasů,“ hledal 24letý švýcarský forvard pozitiva na porážce. Co je očividné, že se sokolové oproti předchozím duelům se Spartou a Chodovem zlepšili.

Keller k napínavé podívané přispěl třemi góly. V prvním případě ho po standardní situaci našel kapitán Jan Procházka. Na druhou trefu mu asistoval v oslabení Zbyněk Stuchlík a u třetí fantastické trefy nahrával Jiří Procházka. Keller zády k brance bekhendem napálil míček ze vzduchu do šibenice. „Ve všech třech případech musím smeknout klobouk před spoluhráči, kteří mi skvěle nahráli. Poslední branky jsem dosáhl střelou, která se povede asi tak jednou za život. Už jsem to párkrát viděl z opakovaného záběru a rozeslal to kamarádům. Nepovede se to každý den, takže jsem byl malinko překvapený, že se míček zatřepotal v síti,“ popsal Keller gól sezony.

SKV sehraje do konce základní části šest utkání. O nadcházejícím víkendu se představí na půdě ostravského FBC. Důležité budou oba dva zbývající domácí střety s Českou Lípou a Libercem. A pak také dohrávka na půdě Pardubic. „Cíl nadále zůstává stejný, tedy kvalifikovat se do vyřazovací části. Teď je před námi pár klíčových zápasů včetně duelů s našimi sousedy v tabulce Ostravou a Českou Lípou. Musíme si vybojovat co nejlepší pozici pro play off a je na místě bodovat právě v těchto zmíněných střetnutích,“ dodal švýcarský útočník na konec.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.