Vinohrady vedly v Pardubicích 6:4, nakonec ve školním utkání padly po nájezdech

8. 2. 2024

Muži A

4 minuty čtení

Dvakrát v zápase vedli Vinohradští o dva góly, přesto nakonec z východu Čech odjíždějí pouze s jedním bodem. Domácí Pardubice totiž v rámci školního utkání ztrátu dohnali, v samostatných nájezdech byli úspěšnější a v dohrávce 20. kola Livesport Superligy zvítězili 7:6. Už v sobotu hráče SKV čeká další venkovní utkání, tentokrát na půdě Bohemians.

Jako první se v duelu, hraném před zraky 3500 školáků, dostali do vedení žlutočerní. Jan Procházka natáhl z dálky a míček prošel až za brankovou čáru. Pak domácí zabrali a zaveleli k velkému obratu. Postupně se prosadili Přemek Pakosta, David Žáček a nejproduktivnější hráč Pardubic Radek Drba. Domácí byli na konci a dařilo se jim ohrožovat branku SKV dlouhými náhozy z vlastní poloviny hřiště.

Sokolové na to zareagovali, mírně se zlepšili v defenzivě a v útoku využili své šance. V 16. minutě se po přízemní střele Štěpána Čudy dostal k dorážce František Urbánek a zasunul míček do sítě. Těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky se pak rozhodl vystřelit Štěpán Švejda a i jeho pokus skončil v síti. A to ještě předtím nevyužil trestné střílení Daniel Gärtner. Po první části tak platilo vyrovnané skóre 3:3.

Ve druhé části převzali Vinohradští otěže zápasu. Tomáš Gärtner shodil míček ve 25. minutě na volného Klavse Arakse a ten ze středu skóroval. O minutu později Matěj Horák narýsoval krásnou přihrávku na vzdálenější tyč, kde číhal volný Ivan Pergler. Vinohradský kanonýr neměl problém překonat brankáře Matěje Denemarka a zvýšit na 5:3. Už už to vypadalo, že si hosté uzmou zápas pro sebe. Ale Pardubice hnáni diváky vpřed se nevzdávaly.

Milan Bína, který v dresu Vinohrad odehrál bezmála 200 superligových zápasů, dobře v brankovišti podržel míček, předložil ho Maxmiliánovi Škodovi, jenž překonal gólmana Mikuláše Futschika. Ve 38. minutě si žlutočerní vzali dvoubrankový náskok zpět. Zbyněk Stuchlík krásně našel křížnou přihrávkou připraveného Daniela Kellera a švýcarský forvard skóroval ve svém prvním střídání v zápase.

Pardubičtí však opět nehodili flintu do žita. Ještě před přestávkou využil volný prostor v rozestoupené vinohradské defenzivě Milan Bína a proti svému bývalému klubu skóroval. A v polovině třetí třetiny domácí náskok SKV smazali úplně. Pakosta vyzval ke gólu nachystaného Ralfse Polise a ten souboj lotyšských hráčů krásnou trefou srovnal na 1:1. Pět vteřin před koncem pak chybovala vinohradská obrana a rozhodčí odpískali trestné střílení.

Polis ovšem tři body domácím nevystřelil, zabránil mu v tom senzační zákrok gólmana Futschika. Duel proto za vyrovnaného stavu 6:6 dospěl do prodloužení. V něm byly k vidění šance na obou stranách, přesto více ze hry měli hosté. Rozhodnutí padlo až v nájezdech. Za SKV ze tří hráčů uspěl pouze Jan Procházka, a protože z Pardubických proměnili svůj pokus Lukáš Prix i Ralfs Polis, druhý bod zůstal na východě Čech.

„Zápas hodnotím vzhledem k výsledku negativně. Na druhou stranu dnešní zápas byl z organizačního hlediska fantastický. Bylo skvělé si před tímto publikem a v takové atmosféře zahrát. Smekám klobouk před Pardubicemi. Náš výkon byl dneska slabý. Jsem velmi nespokojen,“ zhodnotil derby Sokolů kouč Jan Kapucián. SKV se v sobotu představí na Bohemians a bude mít další šanci, jak se přiblížit potvrzení účasti v play off.

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:6 (3:3, 2:3, 1:0 - 0:0) po sam. náj.

Branky a nahrávky: 4. Pakosta, 11. Žáček (Kaluža), 12. Drba (Nezval), 35. Škoda (M. Bína), 39. M. Bína (Viterna), 49. Polis (Pakosta), rozh. náj. Polis – 3. Ja. Procházka (Z. Stuchlík), 16. Urbánek (Čuda), 20. Švejda (Ja. Procházka), 25. Araks (T. Gärtner), 26. Pergler (M. Horák), 38. Keller (Z. Stuchlík). Rozhodčí: Čížek, Laštovička. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 3667.

Sestava SKV: Futschik - Trojáček, Martan, Araks, Čuda, Jan Procházka (C), Jiří Procházka, Pražák - Horák, Pužman, Pergler - Urbánek, D. Gärtner, T. Gärtner - Švejda, Z. Stuchlík, Hájek - Keller. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.