Bratři Gärtnerové: Musíme zamakat, abychom pozici v tabulce udrželi

14. 2. 2024

Muži A

3 minuty čtení

I v aktuálním ročníku jsou bratři Gärtnerové hlavní útočnou silou Vinohrad. Daniel je v týmové produktivitě s 25 body druhý, Tomáš má o šest bodů méně a je čtvrtý. O víkendu se dvojčata vrhnou do další důležité superligové bitvy. Do Rieger arény dorazí Česká Lípa, tedy konkurent v boji o play off. Očekává se vyrovnaný duel.

Vinohradští nevstoupili do kalendářního roku 2024 dobře a prohráli pět zápasů v řadě. Především mrzí ztráty z duelů v Ostravě a v Pardubicích. „Jsem samozřejmě z těchto proher zklamaný, protože jsme na začátku sezony jako tým předvedli kvalitní výkony a získali cenné body, které jsem věřil, že nás dostanou do play off. Teď jsme si to sami udělali doopravdy složité a musíme hodně zamakat, abychom si pozici v tabulce udrželi,“ uvedl útočník Daniel Gärtner.

„Situaci v superligové tabulce vnímáme jako výzvu. Black Angels nás motivují k tvrdé práci a snaze dosáhnout co nejlepšího výsledku v dalších zápasech,“ dodal jeho bratr Tomáš. SKV ztrácí na devátou Lípu tři body, v případě výhry se tak na svého oponenta může dotáhnout. Z opačné strany na SKV dotírají Black Angels, kteří se po třech výhrách v řadě dostali na dostřel a na Vinohrady ztrácejí pouhé dva body. V nadcházejících kolech je ale čekají těžcí soupeři Sparta a Chodov.

Bratři Gärtnerové od začátku sezony střídali své parťáky, od určité chvíle ovšem začali pravidelně nastupovat s Matějem Horákem, který zakotvil na levém křídle této útočné formace. „Spolupráce s mistrem stoicismu, Icemanem, je skvělá. Navzájem se v lajně dobře doplňujeme a jsem rád, že máme možnost hrát spolu,“ popsal humorně souhru s Horákem Daniel Gärtner. Horák mnohdy působí nevýrazně, ale svým kolegům poskytuje útočný servis a jistí je.

Duel s Českou Lípou je na programu v neděli od 17 hodin. Českolipští nedávno zaskočili čerstvého vítěze Pohár mistrů Tatran, když v přestřelce vyhráli 8:7. To svědčí o jejich kvalitě. „Zápas s Lípou očekáváme s velkým odhodláním. Chci, abychom předvedli naši nejlepší hru a ukázali, čeho jsme schopni. Očekávám tvrdý souboj a velké nervy, ale věřím, že jsme připraveni a že dokážeme vyhrát. Fanoušci se mají na co těšit,“ řekl Tomáš Gärtner na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.