Před play off výhra nad Libercem

3. 3. 2024

Muži A

4 minuty čtení

Sokolové zakončili základní část Livesport Superligy vítězstvím 9:6 nad Libercem. Zvládli tak generálku před osmifinále play off, které odehrají proti stejnému soupeři. Skvělým výkonem korunovaným hattrickem se blýskl Lukáš Trojáček. Předkolo play off startuje v úterý na severu Čech.

Karty byly už před posledním kolem rozdány jasně, SKV i Liberec už si své pozice v tabulce zlepšit ani zhoršit nemohly. A tak oba týmy přistoupily k zápasu s cílem nabrat potřebné sebevědomí před play off a dát na hřišti prostor všem hráčům. Jako první šli do vedení hosté. Jakub Faksa ve třetí minutě našel na zadní tyči volného Prokopa Ferdana a ten zasunul míček do sítě. Vinohradští pak dokázali skóre otočit. Zbyněk Stuchlík chytrým bekhendovým obloučkem překonal brankářského debutanta Matyáše Devátého a o pár vteřin později Vojtěch Krupička dalekonosnou ránou do šibenice poslal SKV poprvé v utkání do vedení.

Do šaten se přesto šlo za vyrovnaného stavu. Jakub Faksa v přesilovce vyslal na Mikuláše Futschika dělovku a ten neměl nárok. V prostředním dějství Vinohradští odskočili do dvoubrankového náskoku. Nejprve se k dorážce při útočném výletu dostal Krupička a vsítil druhý svůj druhý gól a o chvíli poté si na střed seběhl Lukáš Trojáček a přesně umístěným pokusem dal na 4:2. Liberec i tentokrát stihl do přestávky srovnat. Další početní výhodu využil Bartoloměj Smolka a po skvěle sehraném signálu vyrovnal na 4:4 nejproduktivnější hráč Severočechů Vojtěch Wiener.

Třetí třetinu ovládli Vinohradští. Hned v úvodní minutě z dálky vypáli Antonín Prožák a míček proletěl až do sítě. Hned vzápětí Zbyněk Stuchlík kchytřel rozehrál standardní situafci na Trojáčka, který zametl balonek za brankáře Devátého. A silnou pasáž domácích korunoval Ivan Pergler, jenž po zadovce Ondřeje Plíhala poslal SKV do tříbrankového náskoku. Liberec se ještě vzepjal a dokázal se vrátit zpátky do zápasu. Snížení přinesly branky Adama Stýbla a Marka Korycha, navíc Severočeši přečkali dvouminutové oslabení tří proti pěti. Tam mohli domácí florbalisté definitivně rozhodnout o své výhře.

Rozhodli o ní až v posledních minutách. Trojáček zkompletoval po další výborné asistenci Stuchlíka hattrick a devátý gól vsítil po výhozu brankáře Futschika Plíhal, navrátilec do sestavy Vinohrad. SKV zvítězilo nad Libercem 9:6, oplatilo mu porážku z prvního vzájemného zápasu a pozitivně se naladilo na předkolo play off. Se ziskem 31 bodů tak vyrovnali dosavadní vinohradský rekord ze sezony 2019/2020.

„Předpokládali jsme, že Liberec bude chtít vyzkoušet nové hráče i nový styl hry. Šli jsme do zápasu s velmi podobným principem. Nasadili jsme i všechny hráče z lavičky, vyzkoušeli si vícero variant. Může pro nás být psychickou výhodou, že jsme vyhráli, každopádně Liberec je obrovským favoritem nadcházející série,“ zhodnotil duel Jan Kapucián. Předkolo vyřazovací fáze odstartuje v úterý od 18 hodin na půdě soupeře, odveta se hraje ve čtvrtek od 19 hodin v Rieger aréně.

TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Liberec 9:6 (2:2, 2:2, 5:2)

Branky a nahrávky: 10. Z. Stuchlík (Ji. Procházka), 11. Krupička (M. Horák), 26. Krupička (Urbánek), 27. Trojáček (P. Hájek), 41. Pražák (Plíhal), 42. Trojáček (Z. Stuchlík), 46. Pergler (Plíhal), 59. Trojáček (Z. Stuchlík), 60. Plíhal (Futschik) – 3. Ferdan (Faksa), 19. Faksa (Ferdan), 36. B. Smolka (Smutný), 39. Wiener (Faksa), 46. Stýblo (Korych), 57. Korych (Stýblo). Rozhodčí: Sýkora, Tkáč. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Diváci: 107.

Sestava SKV: Futschik - Araks, Pražák, Krupička, Čuda, Jiří Procházka, Jan Procházka (C), Bajko - Pergler, Pužman, Trojáček - Horák, D. Gärtner, T. Gärtner - Keller, Z. Stuchlík, Hájek - Plíhal, Urbánek. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.