Předkolo startuje. V úterý na severu Čech, ve čtvrtek v Rieger aréně

5. 3. 2024

Muži A

4 minuty čtení

Vinohradští se po roce opět představí v předkole play off. V něm vyzvou sedmý tým základní části Liberec, s nímž se utkali v závěrečném kole základní části. A na výhru 9:6 budou chtít svěřenci koučů Kapuciána a Purkrábka navázat.

Sobotní zápas naznačil, že by série mezi Libercem a SKV mohla být atraktivní. Diváci viděli v rámci posledního zápasu základní části 15 branek a z vítězství 9:6 se nakonec radovali domácí. Hattrickem k tomu přispěl univerzál SKV Lukáš Trojáček. Tři body za jeden gól a dvě asistence zapsal playmaker Zbyněk Stuchlík. „Byl to z obu stran taktický zápas. Oba týmy si chtěly vyzkoušet něco do play off. Můj hattrick? Super zážitek,“ načal hodnocení výhry autor tří gólů Trojáček.

Převážnou část sezony strávil v obraně, v posledních duelech zase pro změnu nastoupil v útoku. V utkání se Severočechy stihl vše. „Je pro mě super, že si mohu vyzkoušet oba posty,“ ohlédl se za vydařeným střetnutím. V úterý už to ale podle Trojáčka bude vypadat na hřišti jinak. „Čekám úplně jiný zápas. Myslím si, že Liberec do toho půjde odlišně. Podle mě to bude rychlejší a tvrdší florbal. Budou rozhodovat maličkosti a bude to vyrovnaná série,“ myslí si odchovanec Milevska.

Liberec v sobotu potvrdil, odkud hrozí jeho nebezpečí. Severočeši se v osmifinále budou mimo jiné spoléhat na údernou první formaci. Vojtěch Wiener režíruje hru a potvrdil nálepku nejproduktivnějšího hráče FBC. S 57 body ovládl týmovou produktivitu, v celé lize pak byl skončil na šesté příčce. V tabulce nahrávačů byl dokonce se ziskem 31 asistencí čtvrtý. A pozor si vinohradská obrana bude muset dávat na další talentované hráče soupeře.

Jakub Faksa prokázal velký střelecký um, v ofenzivě byli platní také Jakub Kopecký a Filip Smutný. Velezkušený Prokop Ferdan dodává hře myšlenku a je ve správný čas na správném místě. Zajímavé bude sledovat nasazení brankářů na obou stranách. SKV v posledních zápasech spoléhalo na Mikuláše Futschika, jenž do SKV přišel v létě 2023 právě z Liberce, připraven ovšem bude také Aleš Křepelka. Na opačné straně hřiště byl v základní části jedničkou Petr Chlad, v posledním duelu ho ovšem vystřídal debutant Matyáš Devátý.

Úterní duel je na programu od 18 hodin. Video přenos najdete na placené platformě ceskyflorbal.tv. V play off je možné zakoupit za 70 korun i jednotlivé utkání. Čtvrteční odveta se hraje od 18 hodin v Rieger aréně a bude ji živě přenášet nový sportovní kanál Sporty TV. Vstupenky na místě stojí 80 Kč, v předprodeji na Ticketportalu pak 60 Kč. Děti do 18 let platí 60 Kč, v předprodeji 40 Kč. Děti do 10 let, osoby nad 65 let, držitelé průkazů ZTP, dárci krve a členové SKV mají vstup zdarma. K dispozici budou pochutiny z našeho bufetu a otevřen bude také teprve nedávno spuštěný SKV fanshop.

1. zápas předkola play off Livesport Superligy:

5. 3., 18:00, FBC Liberec - TJ SKV
SH Dukla Liberec | MATCH CENTER

2. zápas předkola play off Livesport Superligy:

7. 3., 18:00, TJ SKV - FBC Liberec
Vinohrady | MATCH CENTER | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.