Vinohrady se po porážce 3:7 loučí se sezonou

10. 3. 2024

Muži A

4 minuty čtení

Sokolové nenavázali na loňský postup do čtvrtfinále play off, v letošním ročníku se loučí už v osmifinále. V rozhodujícím třetím utkání nedokázali zdolat Liberec a po prohře 3:7 končí. Čtyřmi góly a dvěma asistencemi zazářil domácí forvard Jakub Kopecký. Vinohradští se ani za nepříznivého stavu nevzdávali, na obrat to však nestačilo.

Jakub Kopecký se stal fantomem rozhodujícího třetího střetnutí série. Ve druhé minutě otevřel skóre. Na tento gól ještě dokázali hráči SKV zareagovat vyrovnání. Pavel Hájek zpoza branky poslal míček na připravného Daniela Kellera a ten ho zametl do sítě. Liberečtí v průběhu druhé části odskočili o dva góly. A pak jiskru naděje ve žlutočerných řadách vykřesal Daniel Gärtner suverénně proměněným trestným střílením.

Jenže Kopecký měl opravdu svůj den, dalšími dvěma asistencemi přispěl k vyššímu vedení Libereckých. A když ve 47. minutě zkompletoval hattrick, bylo to už pro Vinohradské velmi složité. Přesto to svěřenci koučů Kapuciána a Purkrábka nevzdávali, zkoušeli hru v šesti a dokázali ještě jednou snížit. Ivan Pešrgler si dobře seběhl na přihrávku Ondřeje Plíhala a přišpendlil míček do šibenice. SKV bohužel ještě předtím nevyužilo početní výhodu a i ve zbytku střetnutí už nedokázalo překonat liberecký val.

Výhru domácích zpečetil sedmou brankou a svou čtvrtou Jakub Kopecký. SKV tentokráte neztratilo zápas v první třetině jako v úvodním duelu série, nýbrž v prostřední dvacetiminutovce. „První třetina se nám tentokrát podařilo, bohužel výpadek pak přišel ve druhé. Opět jsme si vybrali jednu třetinu, která nás stála zápas a nakonec i celou sérii,“ mrzelo kouče Jana Kapuciána, jenž hodnotil zápas.

Do očí bijící je také statistika střelby, která hrála jasně v prospěch Severočechů (37:17). „Liberec nás přestřílel, což byl rozhodující faktor utkání. Domácí stříleli dvakrát víc než my, tak je pak jasné, že tam něco spadne. Tři góly padly po odrazech, což se ani nedá vyčítat brankáři. V dnešním zápase jsme byli o něco slabší v útoku, nevyhrávali jsme souboje a nedostávali se tolik do zakončení,“ pokračoval Kapucián v hodnocení a v hledání příčin porážky.

Ani za nepříznivého stavu se však sokolové nevzdali a dál zkoušeli hru v šesti ve snaze o snížení. „Od začátku, co jsem převzal tým, vtloukám klukům do hlavy, že budeme hrát vždy a za všech okolností. Každý se dá porazit. Dnes se to nepovedlo... Na druhou stranu jsem smutný, že tato série dál nepokračuje, protože nabídla super florbal. Přijel nás podpořit do Liberce plný autobus a panovala fantastická atmosféra,“ pochválil Kapucián fanoušky obou táborů.

SKV se stejně jako loni vyhnulo nepříjemnému boji o záchranu a prošlo do play off. Pro mladý tým velké množství zkušeností. „Máme v týmu deset kluků, kteří hráli superligu poprvé. Klobouk dolů, jak to zvládli. Musím své hráče pochválit a pochvalu zaslouží také Liberec,“ dodal Kapucián na závěr. Vinohrady se loučí s letošním ročníkem Livesport Superligy, ale do toho dalšího mohou jít se vztyčenou hlavou. Díky patří všem fanouškům, kteří SKV v sezoně podporovali!

FBC Liberec – TJ Sokol Královské Vinohrady 7:3 (1:1, 3:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Jak. Kopecký (Smutný), 24. Korych (Smutný), 32. Jak. Kopecký (Smutný), 38. Wiener (Jak. Kopecký), 44. Smutný (Jak. Kopecký), 47. Jak. Kopecký (Korych), 59. Jak. Kopecký (Chlad) – 5. Keller (P. Hájek), 36. D. Gärtner (TS), 52. Pergler (Plíhal). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Diváci: 407.

Sestava SKV: Futschik - Trojáček, Pražák, Araks, Čuda, Jiří Procházka, Jan Procházka (C), Bajko, Martan - Pergler, Pužman, Plíhal - Horák, D. Gärtner, T. Gärtner - Keller, Z. Stuchlík, Hájek - Švejda. Trenéři: Kapucián, Purkrábek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.