Ladies ve dvou zápasech vyřadily Slavii Plzeň a jsou ve čtvrtfinále!

11. 3. 2024

Ženy A

2 minuty čtení

Ženské áčko postoupilo mezi osm nejlepších celků 1. ligy! Slavii Plzeň vyřadilo v osmifinále po dvou výhrách 12:7 a 6:2. V sérii se nejvíce činila útočnice Angelika Bližňáková, která ve dvou zápasech posbírala neuvěřitelných 12 bodů. Pěti body přispěla Aneta Nigrinová. SKV v dalším kole play off narazí na lepšího z dvojice Start98 - Panthers Praha.

V sobotu se hrálo útočné utkání s velkou přehlídkou gólů. Domácí hráčky rychle vedly 3:0, ale ještě do přestávky si nechaly dát dvě branky. Postupně ale navyšovaly skóre a definitivně o své výhře rozhodly ve třetí třetina. Divokou část ovládly 7:5. „Byl to výkon hodný vstupu do play off. Chtěla bych poděkovat holkám za skvělý výkon a nasazení,“ hlásila po přestřelce Angelika Bližňáková. V utkání zaznamenala pět gólů a tři asistence.

O den později pak sokolky vyhrály na západě Čech 6:2 a ukončily sérii hranou na dva vítězné duely v nejkratší možné době. „V první řadě bych chtěl Plzni poděkovat za těžkou a fér sérii, která měla hodně vysoká měřítka. Myslím si, že jsme v obou zápasech byli lepším týmem na hřišti, ať se to týká osobních soubojích, proměňování šancí nebo hlavně obětování jedné hráčky za druhou. Jdeme regenerovat a poté se ihned vrhnout do další tvrdé práce. Diky divákům za super atmosféru,“ zhodnotil celý víkend kouč Jan Skála.

Vinohrady tak zatím plní cíl dojít v play off co nejdále, třeba až do vysněného finále. Na svého další oponenta si však budou muset ještě počkat. Série mezi Startem a Panthers dospěla do třetího utkání. V něm se rozhodne o postupujícím. Ladies však mají jistotu, že budou hrát proti pražskému soupeři. Start čtvrtfinále je na programu hned o víkendu.

Výsledky osmifinále 1. ligy žen:

TJ SKV - FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň 12:7
FBŠ Slavia Fat Pipe Plzeň - TJ SKV 2:6

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.