Konec ve čtvrtfinále. Ladies dvakrát prohrály se Startem98

19. 3. 2024

Ženy A

3 minuty čtení

Ženské áčko stejně jako v minulé sezoně končí svou pouť vyřazovací částí 1. ligy ve čtvrtfinále. Ladies nestačily na Start98 a podlehly mu 5:7 a 4:9. V obou zápasech hráčky SKV vedly, ale nedokázaly utkání dovést do vítězného konce.

V úvodním duelu na hřišti Startu byl vstup Ladies impozantní. Už v osmé minutě vedly 4:1 poté, co se dvakrát prosadily Angelika Bližňáková a Natálie Jirková. Soupeř pak sice snížil, ale na začátku 17. minuty zvýšila na 5:2 Natalie Vesecká. Ovšem zbytek střetnutí florbalistkám Vinohrad nevyšel a byla z toho porážka 5:7. Nezabránily tomu ani tříbodové Bližňákové a Vesecké.

Také v neděli měly svěřenkyně koučů Kovače a Skály dobrý start. V 16. minutě šly po trefě Lucie Mrázové už do dvoubrankového vedení. A i když pak Start zareagoval dvěma slepenými góly a jednou trefou v úvodu třetí části, zůstávaly hráčky Sokola stále ve hře. Jen 16 vteřin po třetím zásahu Startu se na začátku třetího dějství prosadila Natálie Jirková a o pár vteřin později vrátila vedení na stranu SKV slovenská kanonýrka Angelika Bližňáková. Od poloviny závěrečné dvacetiminutovky však SKV úplně vypadlo z role. Start vsítil šest branek za sebou a rozhodl o svém postupu do semifinále.

„Vzhledem k tomu, co jsme na hřišti předvedli, jsme si dnes zasloužili vyhrát, ale na to se historie neptá. Z play off nás vyřadil vítěz základní části ligy, kterou nevyhrál náhodou. My každopádně vyhráváme i prohráváme společně, jsme SKVělý tým. Díky moc všem hráčkám, jejich blízkým i lidem v klubu, kteří nás celou sezonu podporovali. Vrátíme se ještě silnější,“ uvedl po zápase trenér František Kovač.

„Neskutečný zápas plný všeho, co by v play off mělo být vidět. Hodně gólů, vyloučení, nájezd a plno skvělých momentů. Chtěl bych tím vyjádřit respekt a poděkování soupeři za plno vynikajících momentů. My jsme si od začátku šli za naším cílem a povedlo se to. Už poněkolikáté jsme otočili nepříznivý výsledek a utkání dotáhli do vítězného konce,“ dodal protějšek Kovače Miroslav Koníček, kouč Startu.

Na boj o postup do nejvyšší soutěže si tak SKV bude muset počkat do další sezony. Mladý tým ale vypadá nadějně a bude se moci ještě více zlepšovat.

Výsledky čtvrtfinále 1. ligy žen:

FAT PIPE Tigers Start98 - TJ SKV 7:5
TJ SKV - FAT PIPE Tigers Start98 4:9

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.