Martin Skřivánek: Neměl by být problém se na play down pořádně připravit

26. 2. 2019

Klub

2 minuty čtení

Vinohradtší si přáli v neděli večer ukončit letošní sezonu. Vítězství nad Bohemians by znamenalo zisk desáté příčky, a tudíž i udržení v nejvyšší soutěži pro nadcházející ročník. Jenže sokolové, ač dvakrát stáhli tříbrankový náskok, nakonec padli v dramatické bitvě těsně 7:8. K triumfu sokolům nepomohly ani čtyři body (1+3) útočníka Martina Skřivánka.

Úvody první a třetí části se v neděli hráčům Vinohrad hrubě nepovedly. Už v 10. minutě to bylo 3:0 pro Bohemku a ve třetí třetině nastal podobný scénář. Mladý útočník hostů Patrik Šebek během 14 minut zkompletoval čistý hattrick a klokani odskočili ze 4:4 na 7:4. Přesto sokolové v obou případech náskok soupeře smazali.

Hlavně hra bez brankáře v šesti v závěru utkání stála za to. Nejprve se dvakrát po ránách z dálky prosadil Lanc a srovnání přinesla úspěšná teč Svobody z předbrankového prostoru. „Každý hráč šel do dalšího střídání s tím, že když budeme věřit naší hře, můžeme se do zápasu vrátit,“ popsal útočník Martin Skřivánek důvody dvou vydařených stíhacích jízd.

Přesto se nakonec duel ke kýženým bodům dovést nepodařilo. Takřka ihned poté, co Vinohradští v čase 57:53 srovnali, zaveleli Bohemians do útoku a Čihák si připsal vítěznou trefu. „Po gólu na 7:7 to byl naprostý výpadek koncentrace,“ neskrýval Skřivánek zklamání. Sokolové ještě jednou zkusili hru v šesti, ale tentokráte už se z branky neradovali.

I přes prohru je nutné dodat, že se před početným publikem (265 diváků) hrál svižný florbal s velkým počtem branek a s dramatickou koncovkou. „Zápas splňoval všechny parametry play off. Spousta emocí, gólů a skvělá divácká kulisa,“ pochvaloval si Skřivánek duel.

Sokolové tak kvůli své porážce s Bohemians a kvůli tomu, že Česká Lípa vybojovala na hřišti Bulldogs Brno dva body, spadli na 11. místo a musejí do boje o záchranu, kde se střetnou se Znojmem. „Celý tým byl s touto možností seznámen, neměl by tedy být problém se za 14 dní na play down pořádně připravit,“ řekl vinohradský útočník na závěr.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.