Stříbrné medaile pro juniory! Sokolové ve vyrovnaném duelu nestačili na Panthers

6. 5. 2019

Junioři

3 minuty čtení

Junioři sehráli v Kunraticích před 217 diváky pěkné finále s Panthers Praha, nakonec ale prohráli 2:6 a obdrželi stříbrné medaile. Ještě dvě minuty před koncem druhé části bylo skóre nerozhodné, pak otěže duelu přebrali panteři a nakonec dokráčeli k výhře. I přesto se sluší dodat, že 2. místo ve 2. lize představuje solidní úspěch.

Sokolové prohráli v základní části oba dva vzájemné duely s Panthers. Ten poslední navíc vysoko 0:11, proto bylo co napravovat. Finále 2. ligy však mělo zcela jiný obraz. Soupeř sice šel v deváté minutě do vedení, jenže ještě do přestávky dokázal po pěkné střele z dálky vyrovnal Šimon Král.

Panthers si i ve druhém dějství dokázali vytvořit jednogólového vedení, když se z trestného střílení prosadil Petrák. Ani to Vinohradské nezlomilo, nadále se tlačili do útoku a vytvářeli si šance. Do jedné z nich se dostal Ondřej Zelený, míček zazvonil snad o všechny tyče branky a nakonec zapadl do sítě.

Už už to vypadalo, že rovněž po dvou třetinách bude stav vyrovnaný. Jenže soupeř chytře rozehrál standardní situaci z rohu a obrana SKV na rychlý posun protihráčů nedokázala včas zareagovat. Sokolové tak museli v závěrečné patnáctiminutovce dotahovat jednobrankovou ztrátu.

Otta a spol. byli ve třetí části aktivnější, ale když už se dostali do dobré střelecké pozice, nedokázali úspěšně zakončit. Šanci srovnat měl z trestného střílení Pavel Hájek, brankář soupeře ovšem vytáhl proti jeho pokusu dobrý zákrok. A tak přišel trest v podobě dalších inkasovaných branek na opačné straně.

Panthers přidali další góly z nájezdu, ze hry a dvakrát se prosadili při hře Vinohrad bez brankáře. Konečné skóre tak vyznělo v poměru 6:2 pro pantery, kteří mohli po zápase slavit zisk zlatých medailí, kapitán Jan Otta a jeho spoluhráči převzali ty stříbrné.

I přes porážku letos zanechali junioři dobrý dojem. Řada hráčů letos nastupovala i za dospělé týmy a připravovala se na to, aby přechod do světa mužského florbalu byl o něco lehčí. Kostru týmu tvořili i dorostenci, kteří ještě nějaký čas v mládeži pobudou a letošní ročník tak pro ně skýtal velké zkušenosti.

Brankář Petr Žitník, obránci Jan Otta, Vojtěch Máca, Kryštof Bezděk a útočníci Martin Entlicher, Pavel Hájek a Šimon Dušek absolvovali poslední zápasy v mládeži a nám nezbývá nic jiného, než jim popřát mnoho úspěchů mezi dospělými!

Panthers Praha - TJ SKV 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Mattes, 22. Petrák, 29. Waldhauser (Mašát), 43. Petrák (Waldhauser), 44. Přib (Malý), 45. Lombino - 11. Král (Máca), 26. O. Zelený (Nguyen Chi). Rozhodčí: Herman, Nejedlo. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 217.

Sestava SKV: Žitník - Otta (C), Šolaja, Bezděk, Máca, V. Doucha, Pinkas - Dušek, Hájek, Entlicher - Král, O. Zelený, Jestříbek - Šaroch, Paštika, Nguyen Chi. Trenér: Martin Hovořák.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.