Třetí výhra nad Tatranem v řadě! Sokolové zvítězili 3:1

17. 10. 2019

Muži A

3 minuty čtení

Vinohradské áčko navázalo na loňskou sezonu, ve které dokázalo dvakrát vyzrát na střešovický Tatran a připsalo si proti tomuto soupeři třetí vítězství za sebou. Hosté sice jako první otevřeli skóre, následně ale sokolové vsítili tři branky a předehrávku 7. kola nakonec díky dobrému výkonu v obraně ovládli 3:1.

Běžela druhá minuta utkání a hosté bleskově udeřili. Brautferger rychle převzal odražený míček a svůj samostatný únik zakončil suverénně. O dvě minuty později bylo srovnáno. Lukáš Gregor to vzal v přesilovce na sebe a míček přišpendlil pod horní tyčku. Ve zbytku úvodní dvacetiminutovky se oba týmy dostaly ještě do několika příležitostí, dobře si však vedli oba dva brankáři.

Vedení si SKV vzalo v úvodu prostředního dějství. Jan Linhart pohotově posunul míček na Jana Svobodu, ten vymíchal brankáře Tatranu Lukáše Kříže a dal na 2:1. Pak duelu opět dominovaly obrany a hra byla plná soubojů. Do dvoubrankového náskoku odskočili sokolové až ve třetí třetině. Ještě předtím hostující Milan Meliš neproměnil nájezd po faulu Mariana Jelínka. Jeho pokus výborně zneškodnil Rasťo Mazák.

A chvíli poté udělali Vinohradští výrazný krok k zisku tří bodů. Střešovickým se nepodařilo úspěšně vymanit z nátlaku domácích, Lukáš Lanc sklepl míček na Petra Hartmana, ten se zakončením počkal a pak vymetl šibenici. Skóre 3:1 vydrželo až do závěrečné sirény. Sokolové si tak připsali třetí výhru z posledních čtyř zápasů, v tabulce se posunuli na osmou příčku a Tatran zdolali v základní části potřetí v řadě.

„Utkání jsme začali dobrou hrou a plněním úkolů. Ve druhé třetině jsme měli hluchou 10 až 15minutovou pasáž, naštěstí nás soupeř nevytrestal. Ve třetí třetině jsme se vrátili k dobré hře a v závěru jsme to urvali. Celý tým fungoval výborně a to i na lavičce. Vyzdvihl bych výkon našeho brankáře, který nás v důležitých momentech podržel,“ pochválil brankáře Mazáka kouč Michal Kotlas.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Tatran Teka Střešovice 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) 

Branky a nahrávky: 4. Gregor (Bína), 23. Svoboda (Linhart), 45. Hartman (Lanc) – 2. Brautferger (Tlapák). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 140. 

Sestava SKV: Mazák - Lanc, Jelínek, Strobach, Richtr, Otta, Vnuk - Entlicher, Skřivánek (C), Hartman - Bína, Z. Stuchlík, Gregor - Linhart, Hanák, Svoboda. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.