Další dvě výhry! Ladies zdolaly Soběslav a následně odvezly všechny body z Týna

25. 11. 2019

Ženy A

3 minuty čtení

Ženský A tým si v 1. lize připsal výhry s pořadovým číslem 10 a 11. Ladies v sobotu na domácí půdě deklasovaly Soběslav 14:3 a v neděli vybojovaly tři body na horké půdě Týna nad Vltavou. I po 11 kolech tak stále vedou tabulku západní skupiny 1. ligy žen o čtyři body před mladoboleslavskou akademií, která má jedno utkání k dobru.

Duel s poslední Soběslaví měly sokolky od úvodu pevně ve své režii. A přestože v úvodní třetině dvakrát inkasovaly, došly nakonec k pohodlné výhře. Pět bodů zaznamenala členka prvního útoku Karolína Snopová, o bod méně nasbírala Kateřina Rybínová, která byla po utkání vyhlášena nejlepší hráčkou SKV. Ladies porazily Soběslav 14:3.

„Dnes byl zápas jasně v naší režii. Jsme rádi, že jsme se střelecky netrápili. Mrzí nás jen občasná hra ‚naslepo‘ a nepřesnosti,“ zhodnotil vysoké vítězství SKV asistent trenéra Pavel Doubek. Ladies proti poslednímu celku tabulky splnily povinnost a už vyhlížely nedělní těžkou bitvu v Týně nad Vltavou.

TJ Sokol Královské Vinohrady - Banes Florbal Soběslav 14:3 (5:2, 7:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Kalivodová (Hrušková), 5. Bursová (Kisugite), 14. Dobisiková (Kutnarová), 16. Snopová (Dobisíková), 19. Dobisiková (Trunečková), 23. Kisugite (Kruberová), 24. Kutnarová (Rybínová), 27. Bartůňková (Skalická), 31. Rybínová (Snopová), 34. Snopová (Rybínová), 34. Skalická (Bartůňková), 36. Rybínová (Snopová), 44. Kisugite (Kratochvílová), 53. Snopová (Bursová) - 5. Juhaňáková, 18. Dostálová, 27. Hrnečková (Dostálová). Rozhodčí: Gaberdén, Šubrt. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 15.

Sestava SKV: Kuchyňková - Dobisíková, Trunečková (C), Bartůňková, Skalická, Kratochvílová, Chlebcová - Rybínová, Kutnarová, Snopová - Hrušková, Hošková, Kalivodová - Bursová, Kisugite, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.


Nedělní souboj na jihu Čech byl o poznání vyrovnanější než sobotní střetnutí. Rudý dračice se letos prezentují solidními výsledky a právem jsou na třetím místě prvoligové tabulky. Vinohrady chytly začátek zápasu a ve 13. minutě otevřela skóre Anna Kutnarová. V polovině utkání zvýšila na 2:0 obránkyně Adéla Skalická.

Ve druhé části udělaly Ladies rozhodující krok k výhře. Na kontaktní trefu domácích totiž zareagovaly dalšími dvěma zásahy, které nasměrovaly celek trenéra Sigla ke zdárnému výsledku. A ačkoliv se Týn ve třetí dvacetiminutovce ještě stihl dvakrát prosadit, branka Anety Nigrinové přinesla definitivu. SKV vyhrálo v Týně 5:3.

„Jako vždy velmi těžké utkání s houževnatými Dračicemi. Jakmile tady někdo neodvede dobrý výkon, tak nemá šanci myslet na výhru. Obě brankářky předvedly vynikající výkony. Díky soupeři za bojovný, ale férový zápas,“ ohlédl se za nelehkým duelem Pavel Doubek. 1. liga žen bude zpět zase za 14 dní.

Rudý Dračice Mladých nadějí Týn - TJ Sokol Královské Vinohrady 3:5 (0:1, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 33. Kratochvílová (Šímová), 55. Hašlová (Vejvodová), 60. Bočková (Příhodová) - 13. Kutnarová (Nigrinová), 29. Skalická, 35. Bursová (Kisugite), 39. Kisugite (Kruberová), 59. Nigrinová (Bartůňková). Rozhodčí: Janošťák, Holeček. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 86.

Sestava SKV: Vyrobíková - Dobisíková, Trunečková (C), Bartůňková, Skalická, Kratochvílová, Chlebcová - Nigrinová, Kutnarová, Snopová - Hrušková, Rybínová, Kalivodová - Bursová, Kisugite, Kruberová. Trenéři: Sigl, Doubek.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.