Shrnutí víkendu: Muži C zůstanou přes Vánoce na 1. místě tabulky!

11. 12. 2019

Klub

3 minuty čtení

Mužské céčko navázalo na loňskou vydařenou sezonu, od poloviny října neprohrálo a v současné době má na kontě sedm výher v řadě. O víkendu Celtics porazili Bohemku C 6:1 a následně dokázali obrátit nepříznivě se vyvíjející duel s béčkem Králova Dvoru. Zisk šesti bodů znamená, že do lednového domácího turnaje půjdou sokolové z prvního místa. Dvě výhry zaznamenali i junioři.

V první třetině souboje C týmů mezi SKV a Bohemkou se o jedinou branku postrali „klokani“, kteří tak po úvodních 15 minutách vedli 1:0. Zbytek utkání už ovšem patřil žlutočerným. Ve druhé dvacetiminutovce sokolové duel otočili a ve třetí části přidali čtyři další zásahy. Výsledkem tak byla jednoznačná výhra 6:1. Čtyřmi asistencemi se na tom podílel Richard Klíma, hattrick zkompletoval Ondřej Zelený.

Mladší z bratří Zelených si dobrou formu přenesl i do druhého nedělního utkání. Nutno ovšem dodat, že se Vinohradští proti rezervě Králova Dvoru dost trápili. Ještě minutu před koncem druhé části prohrávali 1:2. Pak se v oslabení trefil Klíma, vítěznou branku obstaral deset minut před koncem Jan Kapucián a skóre uzavřel pojišťující trefou opět Klíma. Ten ve druhém utkání nasbíral tři body (2+1), Ondřej Zelený zapsal jeden gól a jednu asistenci.

Mladý útočník se podílel také na dvou výhrách juniorského týmu. Mladí sokolové se v sobotu představili v domácí Rieger aréně. V prvním zápase kladly Kobylisy velký odpor, po první části vedly 2:0 a nakonec utkání dospělo za remízového stavu až k nájezdům. V těch byli lepší domácí, a proto vyhráli 5:4, rozhodující nájezd obstaral Jan Prošek. V dalším utkání svěřenci Miroslava Purkrábka potvrdili roli favorita a porazili Kolín 10:5. 

Starší žáci obsadili na posledním turnaji v letošním kalendářním roce solidní třetí příčku. „V Radlicích jsme rok 2019 zakončili dvěma výhrami v řadě, tradiční gólmanská opora Maty Cvejn válela i v poli a do týmu už během podzimu plně zapadli i dva minimlži - Tristan a Ondra. Děkujeme za pomoc trenérům Bolkovi a Buchťovi a těšíme se na další bitvy s letopočtem 2020!“ ohlédl se za uplynulým vystoupením stržů trenér Vilas Svoboda.

 

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

 

Muži C:

TJ SKV - FbŠ Bohemians C 6:1

TJ SKV - T.B.C. LUCERN Králův Dvůr B 4:2

 

Junioři:

TJ SKV - Viking TJ Kobylisy 5:4 po sam. náj.

TJ SKV - FBC Pitbulls kolín: Pitbullové 10:5 

 

Starší žáci:

TJ SKV - Wizards DDM Praha 10 orange 1:4

TJ SKV - DDM Horní Počernice ORKA 5:3

TJ SKV - Technology Florbal MB white 6:2 

 

Ženy B:

TJ SKV - ACEMA Sparta Praha UNYP 4:5

TJ SKV - FbŠ Bohemians B 1:2

 

Dorostenky:

TJ SKV - Kanonýři Kladno 6:4

TJ SKV - Sport Club Klatovy 0:3

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.