Martin Skřivánek: Hattrick? Krásný pocit. Nejdůležitější je, že pomohl k výhře

15. 1. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Sokolové mají za sebou důležitý dvojzápas, ze kterého vyšli se ziskem čtyř bodů. Hlavně pondělní vítězství nad Pardubicemi, byť se nerodilo lehce, se jeví jako velmi cenné s ohledem na další vývoj v tabulce. Třemi góly se před televizními kamerami blýskl útočník Martin Skřivánek. Po utkání přiznal, že sokolové teď musejí ve zbývajících duelech základní části hrát tak, jako by šlo o všechno.

Pondělnímu TV utkání předcházela páteční dohrávka 20. kola s Tatranem. Sokolové rozehráli duel ve Střešovicích nadějně a v první třetině vedli 2:0. V dalším průběhu utkání ale soupeř skóre otočil. "V první třetině se nám dařilo hrát dobře do obrany, bohužel se nám ale nepovedlo proměnit víc šancí. Tatran od druhé třetiny začal hrát lépe. Nakonec jsme v závěru alespoň vyrovnali," zhodnotil páteční dohrávku Skřivánek.

Vinohradští nakonec prohráli 5:6 v prodloužení, přičemž rozhodující trefu obstaral útočník domácích Filip Langer. SKV si tak z dohrávky odneslo jeden bod. Zatímco v pátek vstoupili sokolové do zápasu dobře, v pondělí se jim v úvodu střetnutí vůbec nedařilo. "Byl to naprostý výpadek koncentrace. Po prvních patnácti minutách jsme mohli být rádi za stav 0:1," připomněl pasáž hry, ve které domácím hráčům chyběla kreativita a pohyb.

Velká bouřka se ale v kabině o první přestávce nekonala, bylo potřeba spíše zchladit hlavy. "Společně jsme se v šatně uklidnili. Pochopili jsme, že s takovou hrou na výhru pomýšlet nemůžeme," popsal Skřivánek, co se dělo během pauzy před druhým dějstvím. Sokolové následně výkon zlepšili a čtyřikrát dokázali dotáhnout jednogólovou ztrátu. V 54. minutě pak přišla klíčová trefa Jana Svobody v oslabení a chvíli poté Skřivánek gólem na 6:4 zkompletoval hattrick.

Vinohrady nakonec triumfovaly v derby Sokolů 7:5 a zapsaly veledůležité tři body do tabulky. Skřivánek zaznamenal svůj první hattrick v aktuálním ročníku. "Byl to samozřejmě krásný pocit. Pro mě o to víc, že jsem moc gólů v sezoně nedal. Nejdůležitější ale bylo, že moje branky pomohly ke třem bodům, které jsme museli uhrát," byl tahoun vinohradské ofenzivy rád, že jeho trefy posunuly tým k úspěchu.

Aktuálně je SKV na sedmé pozici superligy se ziskem 26 bodů. Do konce základní části zbývá pět zápasů, v nichž se definitivně rozhodne o tom, jestli se sokolům podaří vybojovat historicky první postup do vyřazovací části. "Tabulka je stále hodně vyrovnaná, vůbec nic není jisté. Každý další zápas je tedy pro nás takovým malým play off," dodal Skřivánek na závěr. Další zápas sehrají Vinohradští na hřišti Liberce, hrát by se mělo 8. února.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.