Nevydařený restart. Sokolové prohráli v superlize s Black Angels i Českou Lípou

29. 11. 2020

Muži A

4 minuty čtení

Livesport Superliga se po pauze způsobené koronavirem konečně naplno rozjela. Vinohrady si však na první bodový zisk po restartu budou muset ještě počkat. V sobotu nadějně rozehrály partii s Black Angels, posléze však přišly o třígólové vedení a nakonec padly 5:6. V neděli pak sokolové nedokázali konkurovat České Lípy a ze severu Čech odjeli s porážkou 5:11.

V úvodních dvou třetinách to byli Vinohradští, kteří byli vždy o něco napřed. V šesté minutě otevřel skóre krásnou střelou na zadní tyč Lukáš Gregor. Hosté srovnali v přesilovce, když se prosadil Radek Hanák. Úvodní desetiminutovka prostředního dějství pak patřila domácím.

Petr Hartman šikovně přistrčil míček na Ondřeje Stuchlíka a ten se z dobré pozice suverénně umístil míček do hostující branky. O chvíli později vedli domácí o dvě branky. Jan Svoboda zachytil nepřesnou rozehrávku Black Angels, vyslal do brejku Michala Strachotu a letní posila SKV se nemýlila.

Zanedlouho snížil Matouš Burian, to ale domácí florbalisty nerozhodilo a ve třetí části zaúřadovali. Ve 48. minutě Strachota po krásné individuální akci bekhendem přišpendlil míček pod břevno a po něm se prosadil ještě po dalekonosné ráně Lukáš Lanc. Vinohrady vedly 5:2 a s vyhlídkami na bodový zisk to vypadlo nadějně.

Hosté přesto viditelně převzali iniciativu a po oddechovém času začali řádit. Do poloodkryté branky zaskóroval Matěj Boček. Po něm zakončil pohlednou kombinaci Jan Kopecký, srovnání vynesla hostům branka Jakuba Renčína a stejný hráč pak sehrál klíčovou roli u rozhodující trefy. Právě po jeho nahrávce se prosadil Filip Neklan a stanovil konečné skóre 6:5 pro černé anděly.

TJ Sokol Královské Vinohrady – Black Angels 5:6 (1:1, 2:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 6. Gregor, 27. O. Stuchlík (Hartman), 30. Strachota (Svoboda), 48. Strachota (Bína), 50. Lanc (Skřivánek) – 9. R. Hanák (T. Hanák), 32. Burian (Hněvkovský), 52. Ma. Boček (Neklan), 53. Jan Kopecký (Burian), 54. Renčín (Hromada), 56. Neklan (Renčín). Rozhodčí: Valenta, Žďárský. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík (C), Lanc, Jelínek, Gold, Svoboda, Vnuk - Fiala, Skřivánek, Hartman - Procházka, Z. Stuchlík, Gregor - Strachota, Bína, Pinkas. Trenéři: Kotlas, Bouša.


Sokolové chtěli sobotní nezdar odčinit na horké českolipské půdě. Do zápasu ale vůbec nevstoupili dobře a už na začátku šesté minuty prohrávali o dvě branky. Pak se sice poprvé v utkání trefil Lukáš Gregor, domácí však následně přidali další dva zásahy a odskočili na rozdíl tří gólů.

Ve 29. minutě už dokonce modrobílí vedli 6:1. Další dva zásahy vinohradského kanonýra Gregora ještě udrželi Vinohradské ve hře, na bodový zisk to ale bylo málo. Českolipští stvrdili svou výhru ve třetí části pěti dalšími trefami a nakonec vyhráli 11:5. Gregor nakonec zaknihoval čtyři góly a s osmi zásahy je nejlepším střelcem SKV.

Sokolové po další porážce spadli na poslední místo Livesport Superligy. Dosavadní sbírku tří bodů se budou snažit rozšířit za týden. V neděli 6. prosince se představí na hřišti pražské Sparty a v pondělí pak před kamerami ČT sport vyzvou doma střešovický Tatran.

FBC 4CLEAN Česká Lípa – TJ Sokol Královské Vinohrady 11:5 (4:1, 2:2, 5:2)

Branky a narhváky: 5. Krajcigr (Štěrba), 6. Jirsa (Krajcigr), 13. Jirsa (Kadlec), 17. Krajcigr (Štěrba), 21. Kopič (Krajcigr), 29. Krajcigr (Ekl), 46. Krajcigr (Štěrba), 47. Ekl (Kopič), 47. Karel (Vavruška), 48. Kopič, 50. Kopič (Krajcigr) – 7. Gregor (O. Stuchlík), 30. Gregor (Bína), 38. Gregor (Bína), 52. O. Stuchlík (Skřivánek), 56. Gregor (Strachota). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 7:3, navíc Jakub Jirsa OS. Využití: 0:4. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora - O. Stuchlík (C), Lanc, Jelínek, Gold, Svoboda, Vnuk - Fiala, Skřivánek, Hartman - Procházka, Z. Stuchlík, Gregor - Strachota, Bína, Pinkas. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.