Dvě derby! Na nedělní střet se Spartou navážou sokolové TV duelem proti Tatranu

5. 12. 2020

Muži A

3 minuty čtení

Nabitý prosincový program Livesport Superligy je tu! Sokolové budou mít v nádcházejících dnech pořádně napilno. V neděli se na Podvinném Mlýně utkají s domácí Spartou, v pondělí pak před kamerami ČT sport vyzvou střešovický Tatran.

Boj o vylepšení pozice v tabulce

Se Spartou to vždy bývají tuhé bitvy plné soubojů, emocí a pěkných branek. Obě týmům půjde o hodně. Sokolové se po dvou bolestivých porážkách od Black Angels a od České Lípy chtějí chytit. Také Spartě se zatím nedaří tak, jako v předchozích sezonách. Sparťané mají po sedmi odehrných zápasech na svém kontě devět bodů a aktuálně okupují osmou příčku tabulky.

Pozor si budou muset dát sokolové zejména na útočníka Lukáše Ujhelyiho. Slovenský reprezentant v dosavadním průběhu sezony nasbíral deset bodů. Stejný počet nastřádala také letní posila Sparty Mikuláš Krbec. O bod méně má Matěj Čermák. Nedělní utkání se bude hrát od 17 hodin a v rámci HbbTV ho nabídne Česká televize. Přenos bude rovněž komentovaný.

Solidní bilance s Tatranem

V uplynulém superligovém ročníku se Vinohradským vydařil domácí duel s Tatranem. V rámci 7. kola doma svěřenci trenérů Kotlase a Bouši vyhráli 3:1. O triumf sokolů se tenkrát svými brankami zasloužili Lukáš Gregor, Jan Svoboda a Petr Hartman. Na hřišti soupeře uspěly Střešovice, byť to bylo až po prodloužení. Sokolové navíc vedli po dvou třetinách 3:2 a k úspěchu neměli tak daleko. Pak ale zaúřadovali Střešovičtí a jen díky vydařenému finiši se povedlo sokolům dovést střet do prodloužení. V něm rozhodl Filip Langer.

Vzájemné duely s Tatranem v sezoně 2018/2019 znamenaly ještě větší úspěchy pro Vinohradské. Sokolové tehdy zvítězili ve "stodole" 8:5. Třemi body se na tom přitom podílel bývalý hráč Tatranu Martin Skřivánek, který je jedním z lídrů vinohradského kádru až dodnes. Domácí drama pak rovněž ovládlo SKV. Hosté vedli už v 1. třetině 3:0, o svůj náskok však přišli, sokolové vsítili pět branek v řadě a nakonec zvítězili 6:5. Tři body tenkrát nasbírali Jan Linhart a Petr Hartman.

Historie vzájemných soubojů s Tatranem je velmi bohatá a pro Vinohrady poměrně úspěšná. Z pozice jasného favorita však do utkání půjdou Střešovičtí. Doposud v osmi ligových utkáních vybojovali 20 bodů a jsou na druhé příčce tabulky. To černožlutým se nedaří. Sokolové dokázali uspět pouze proti Pardubicím a všechna zbylá utkání prohráli. Pondělí zápas je na programu od 15:30 a vysílat ho bude program ČT sport!

Víkendový program Livesport Superligy:

6. 12., 17:00 ACEMA Sparta Praha - TJ Sokol Královské Vinohrady (12. kolo)
UNYP ARENA | ONLINE | VIDEO

7. 12., 15:30 TJ Sokol Královské Vinohrady - Tatran Teka Střešovice (14. kolo)
Rieger aréna | ONLINE | TV PŘENOS | BULLETIN

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.