Vydařená první třetina a čisté konto! Sokolové vyhráli v Otrokovicích 3:0

20. 12. 2020

Muži A

2 minuty čtení

Vinohrady zakončily kalendářní rok 2020 vítězně! V rámci dohrávky 3. kola Livesport Superligy vyhrály na hřišti Otrokovic 3:0. Klíčem k triumfu byla vydařená úvodní část, během které sokolové vstřelili všechny tři branky. Branku pak zavřel brankář Karel Šantora a vychytal svou první nulu v SKV.

Svěřencům trenérů Bouši a Kotlase se úvodní část vydařila na výbornou. Skóre otevřel ve 12. minutě Michal Strachota. Žádný ze soupeřů ho nedokázal obrat o míček, Strachota si povyběhl zpoza branky a překvapil domácího brankáře Mejricha střelou pod břevno.

O šest minut později se hostům povedlo skvěle sehrát rychlý protiútok. Oliver Gold zareagoval na ztrátu domácích, posunul míček na Strachotu, ten ještě vylepšil pozici pro Lukáše Gregor a vinohradský kanonýr neměl problém skórovat. 2:0 pro Vinohrady.

A o pár vteřin později bylo na hostující lavičce ještě veseleji. Zbyněk Stuchlík s Petrem Hartmanem svedli s hráči Otrokovic tvrdé souboje v rohu hřiště, míček se pak dostal právě od Hartmana na volného Lukáše Lance a ten nekompromisní ránou zvýšil na 3:0. Takový stav platil i po úvodních dvaceti minutách.

Více branek už v utkání nepadlo. Brankář Šantora zapsal 14 úspěšných zákroků a vynuloval útočné snahy domácích. Sokolové tak protrhli sérii pěti porážek v řadě a odlepili se ode dna superligové tabulky. „První třetina rozhodla! Vstoupili jsme do zápasu lépe než Otrokovice,“ ohlédl se za utkáním kouč SKV Michal Kotlas.

Panthers Otrokovice – TJ Sokol Královské Vinohrady 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Strachota (Hájek), 18. Gregor (Strachota), 18. Lanc (Hartman). Rozhodčí: Kačer, Vašíček. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora - Fiala, Lanc, O. Stuchlík (C), Vnuk, Jelínek, Čuda - Hájek, Strachota, Hartman - Procházka, Z. Stuchlík, Bína - Gold, Strachota, Gregor. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.