Derby Sokolů zvládly lépe Pardubice

4. 2. 2021

Muži A

3 minuty čtení

Snaha navázat na sobotní výhru v Brně sokolům nevyšla. V Pardubicích v rámci předehrávky 23. kola Livesport Superligy svěřenci koučů Kotlase a Bouši prohráli vysoko 3:10. Triumf domácích režíroval čtyřmi body aktivní Adam Šmíd. Další zápas sehrají Vinohradští až v pátek 12. února, kdy na domácím hřišti vyzvou Mladou Boleslav.

V první minutě otevřel gólový účet zápasu domácí matador Ivo Teichman. Na úvodní trefu Pardubic dokázaly Vinohrad rychle zareagovat. Jan Fiala se natlačil před branku a hezky posunul míček za brankáře Haleše. Jenže to bylo bohužel naposled, co SKV drželo s domácími krok.

Pardubičtí totiž do konce první dvacetiminutovky přidali další tři góly a dva zásahy následně vsítili při přesilovce Vinohrad v polovině utkání. Další snížení ze strany Pražanů přišlo až za stavu 1:7, kdy si na přihrávku Zbyňka Stuchlíka seběhl jeho bratr Ondřej a ze vzduchu šikovně poslal míček do sítě.

Ještě jeden gól dali Vinohradští ve třetí části za stavu 2:9. Petr Hartman proměnil svůj únik v branku a postaral se o třetí úspěšný zásah SKV. To bylo ale ze strany žlutočerných vše a naopak domácí ještě zaokrouhlili počet vstřelených gólů na deset. Hattrick a jednu asistenci zapsal Adam Šmíd, tři body nasbíral Přemek Pakosta.

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře. A když jsme se do něj mohli vrátit v přesilovce, inkasovali jsme další dva góly. S výkonem, který jsme předvedli, jsme určitě nemohli pomýšlet na body,“ uvedl po prohře Bouša. Vinohradští zůstávají v tabulce Livesport Superligy na třinácté pozici.

Sokoli Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 10:3 (4:1, 3:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 1. Teichman (Kučera), 7. Šmíd (Haleš), 15. Velc, 20. Černý (Velc), 28. Šmíd (P. Pakosta), 29. P. Pakosta (Šmíd), 40. Petržela (Oubrecht), 48. Hartman (vla.), 55. Šmíd (P. Pakosta), 60. Savický – 2. Fiala (Z. Stuchlík), 47. O. Stuchlík (Z. Stuchlík), 58. Hartman (Jelínek). Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Hráno bez diváků.

Sestava SKV: Šantora (41. Buchta) - Lanc, Svoboda, O. Stuchlík (C), Gold, Vnuk, Jelínek, Paštika - Klápa, Strachota, Gregor - Fiala, Z. Stuchlík, Bína - Hájek, Pinkas, Procházka - Šaroch, Hartman. Trenéři: Kotlas, Bouša.

Instagram

SKV Florbal

Společně K Vítězství

Začali jsme v partě kamarádů a malé tělocvičně o pár metrech. Postupem času se z nás stal velký klub, hrající elitní soutěže - Superligu mužů a 1. ligu žen.
Přesto jsme si však zvládli uchovat to nejdůležitější - rodinnou atmosféru a unikátní duch SKV.

Naším domovem je sportovní areál Sokola Vinohrady v samém centru Prahy. Místo s nesmazatelnou historií. Jsme hrdí, že jako součást Sokola můžeme psát její další kapitoly.